About News Offers Guestbook Gallery Request Agents Links Contact Us

OM COLONA

Freddy Storheil från Norge, grundare av Colona Liveaboards och Colona Dive Club, seglade in till Naama Bay (Sharm El Sheikh) med Colona II år 1977. På den tiden var Naama Bay en öde strand med endast ett dykcenter. Där fanns en liten restaurang med namnet ”The Last Refugee” samt ett hotel.

Under de kommande åren arbetade Freddy Storheil som skeppare och guide, där han visade olika dykgrupper runt i området.

Under åren 1979-1981 gjorde han ett avbrott för att genomföra en jorden-runt-segling. När han återvände 1983, strax efter att Sinai hade återlämnats till Egypten från Israel, grundade han Colona som sedermera skulle komma att bli en av de ledande dyk-operatörerna i hela regionen.

1991 öppnade Colona Dive Club officiellt i Naama Bay, och blev snart ett populärt besöksmål för dykare från hela världen. Året därpå förvärvades den nya 16 meters dykbåten ”Colibri”.

1993 Sjösattes den nybyggda safari-båten Colon V, som än idag är en mycket populär båt för våra dykande gäster. Idag är Colona V helt ombyggd, och endast namnet är kvar från originaluppsättningen.

I juli 1996 öppnade Colona Dive Club portarna till sitt första dykcenter i dåvarande Oasis Hotel i Naama Bay. Vid samma tidpunkt tog Freddy Storheil ett nytt livsavgörande beslut, då han beslutade sig för att flytta till Thailand tillsammans med sin familj. Colona II kastade loss från Röda Havet och styrde österut mot Indiska Oceanen och Thailand, där han än idag arbetar med dykcharter. För att läsa mer om Freddy och hans charter, se www.colona.net.

Välkommen till Colona

På Colona Divers strävar vi alltid efter att utvecklas inom varje område. Vi försöker kontinuerligt förbättra vår service gentemot våra kunder liksom vi uppdaterar oss med nya kurser och rön inom dykbranchen. På Colona är vi stolta över att så många av våra gäster väljer att komma tillbaka till oss och dyka år efter år. Det visar att våra ansträngningar att alltid göra allt för våra kunder uppskattas och strävar efter att behålla den höga standarden i alla väder. Vi har dessutom utvecklat ett program där våra återvändande kunder får ett rabattkort som bara blir mer och mer värt för varje gång hen (!) kommer och dyker med oss.

En viktig aspekt på vår standard är att alltid sträva efter att varje gäst får absolut bästa möjliga bemötande. Den personliga servicen är en av de viktigaste kvalitetsfaktorerna för oss som dykcenter.

Colona Divers Magawish - Hurghada

I oktober 1999 öppnade Colona Divers sitt första dykcenter på ”Afrika-sidan” av Egypten, nämligen i Hurghada. Valet föll på byns allra första hotell – Magawish Resort (numera Swiss Inn Magawish Hotel). Detta hotell har inte bara Hurghadas absolut bästa strand, utan också en egen brygga endast 50 meter från dykcentret. Hotellet inhyser även Colona Watersports; ett kitesurfing center av högsta klass, samt hästridning och ett flertal poolområden. Ca 8 km norrut ligger Hurghada Sekkala samt Down Town med sitt pulserande nöjesliv och oändliga shoppingmöjligheter.

Colona Divers - El Gouna

År 2001 öppnade vår tredje enhet, denna gången i den vackra staden El Gouna, ca 25 km norr om Hurghada. Hela staden är byggd i en s.k. ”Nubisk stil” med stora laguner som sammanlänkar Röda Havet och området upp mot bergen till den Arabiska öknen. Valet på hotell föll på Three Corners Rihana Inn, som drivs av ett hängivet belgiskt familjeföretag. Berömda vrak, såsom Carnatic och Giannis D på revet Shaab Abu Nuhas, samt Rosalie Moller ligger inte längre bort än att man når dit på en dagsutflykt. Detta tillsammans med mångfalden av delfiner, gör El Gouna till det ideala valet för dykfantaster.

Colona Divers - Marsa Alam

År 2010 var det dags för Colona Divers fjärde dykcenter i Egypten. Denna gång föll valet på Marsa Alam-området. Ca 27 km söder om den internationella flygplatsen i Port Ghalib ligger Abu Dabab. Denna öde stranden är inte bara hemvist för de stora gröna sköldpaddorna, sjökor och gitarr-rockor, utan numera även hem för Colona Divers. Hela området genomsyras av lugnet, och du kan tillbringa dagar på den långa stranden, eller åka med på någon av våra båtar från Port Ghalib eller Marsa Alam marina. Strax utanför kusten ligger också ett av Röda Havets mest kända rev – det mytomspunna Elphinstone.


Newsletter Signup!